Newsflash
Internaționale

Coreea de Nord: numărul persoanelor cu „febră” a depăşit 2,81 milioane

de L. Budin - mai 23 2022
Coreea de Nord: numărul persoanelor cu „febră” a depăşit 2,81 milioane

Numărul persoanelor cu „febră” din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a depăşit 2,81 milioane, dintre care 2,33 milioane s-au vindecat, iar 68 au murit de la sfârşitul lunii aprilie.

La nivel naţional, începând de sâmbătă până duminică la ora locală, au fost raportate peste 167.650 de cazuri de persoane cu „febră”, cu aproximativ 18.440 mai puţine comparativ cu ziua precedentă, cu peste 267.630 de persoane vindecate şi un deces, arată agenţia oficială de presă KCNA, citată de Xinhua și Agerpres.

doctor-coreea

Autorităţile şi lucrătorii din domeniul farmaceutic şi din unităţile de fabricație a dispozitivelor medicale şi-au accelerat producţia, a indicat KCNA într-o altă relatare.

Autorităţile naţionale responsabile de direcţiile în domeniul economic, inclusiv Cabinetul şi Comisia Agricolă, au dispus mobilizarea forţei de muncă şi a mijloacelor de susţinere a agriculturii în cadrul sistemului de urgenţă pentru prevenire epidemică, se precizează în relatare.

Coreea de Nord anunţă primul caz de COVID-19

Variola maimuţei: zeci de cazuri suspecte sau confirmate în Europa și SUA

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe