OAMGMAMR va găzdui Centrul Regional de Dezvoltare pentru Asistenţi și Moașe din Sud-Estul Europei.
Decizia a fost asumată în Ședinţa Plenară a Reţelei de Sănătate din Sud-Estul Europei, care a avut loc la Tirana la începutul lunii iunie a.c. Candidatura a fost aprobată de Consiliul Naţional al OAMGMAMR și susţinută de ministrul român al Sănătăţii. Asistenţii medicali și moașele sunt o resursă esenţială pentru sistemele de sănătate în fiecare dintre statele membre ale Reţelei S-E Europene. Existenţa unui centru dedicat provocărilor și perspectivelor acestor două profesii este un pas necesar și oportun pentru o construcţie rezilientă.
Pe măsură ce ne străduim să îmbunătăţim sistemele de asistenţă medicală, să îmbunătăţim rezultatele pacienţilor și să abordăm provocările în evoluţie în furnizarea de asistenţă medicală, este esenţial să avem un organism dedicat și competent care să conducă aceste eforturi. Găzduirea Centrului Regional de Dezvoltare este o recunoaștere a competenţei și a angajamentului OAMGMAMR de a promova dezvoltarea profesională și excelenţa în îngrijirea pacienţilor. Ne angajăm să extindem această expertiză și să facilităm schimbul de cunoștinţe și experienţă în toată regiunea de sud-est a Europei.
Această oportunitate este cu adevărat o piatră de hotar pentru regiune, iar Ordinul Asistenţilor Medicali și Moașelor din România se angajează să avanseze o agendă ambiţioasă în plan regional. Unul dintre obiectivele principale ale Centrului Regional de Dezvoltare va fi promovarea practicilor bazate pe dovezi în asistenţa medicală și îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite pacienţilor. Vom lucra îndeaproape cu asistenţii medicali, moașele și alte părţi interesate pentru a dezvolta iniţiative și programe care să reflecte cele mai bune practici internaţionale și cerinţele regionale.
Centrul Regional de Dezvoltare va facilita schimbul de cunoștinţe și bune practici între asistenţii medicali și moașele din diferite ţări, stimulând astfel colaborarea și învăţarea continuă în întreaga regiune. Asistenţii medicali și moașele vor avea acces la cursuri, conferinţe, seminarii și alte evenimente care le vor spori cunoștinţele în domeniu și abilităţile practice.
Sursă foto: Pixabay
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe