Newsflash
Știri

Parteneriat între UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

de L. Budin - iun. 28 2023
Parteneriat între UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu

Scopul este acela de a promova mediul academic medical românesc și inserția pe piața muncii a personalului calificat în domeniul sănătății.

Un  acord de parteneriat cu o durată de 5 ani a fost semnat pe 27 iunie, la Cluj-Napoca, între Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din municipiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Obiectivul este susținerea intereselor comune în domeniul promovării mediului academic medical din România și a inserției pe piața muncii a specialiștilor calificați în domeniul serviciilor de sănătate. 

Acordul a fost semnat de rectorii celor două universități, prof. dr. Anca Dana Buzoianu, din partea universității clujene, și prof. dr. Sorin Radu, din partea ULBS, se arată într-un comunicat.

Direcțiile de colaborare ale acordului vizează activitatea didactică și de formare profesională a studenților din cele trei cicluri de studii (licență, masterat, doctorat), a medicilor rezidenți, dar și a cadrelor didactice. 

Un alt obiectiv este legat de colaborarea în activități de cercetare, dezvoltare, inovare și valorificare a rezultatelor cercetării medicale și biomedicale, dar și de calificare a personalului, în scopul asigurării serviciilor de sănătate calitative.

Prin această colaborare, ne propunem să consolidăm schimbul de cunoștințe și expertiză între cele două instituții, să stimulăm inovația în cercetare și să pregătim tinerii profesioniști pentru a face față provocărilor complexe din sectorul sănătății. Prin combinarea resurselor și a experienței noastre, ne dorim să dezvoltăm programe educaționale de înaltă calitate, să promovăm practicile medicale avansate și să contribuim la crearea unei baze solide pentru progresul continuu în domeniul sănătății în România. Suntem convinși că această alianță strategică va aduce beneficii semnificative pentru studenți, cadrele didactice și întregul sistem medical și va facilita accesul la o forță de muncă bine pregătită și angajată în îmbunătățirea sănătății și bunăstării societății noastre”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Câteva puncte importante ale acordului fac referire la realizarea de proiecte comune cu relevanță academică, medicală și socială, precum și la schimburile inter-universitare, se mai subliniază în comunicat.

Afinitățile celor două universități s-au conturat încă din anii ‘90, când colegii de la UMF Cluj ne-au fost alături în procesul de înființare al Facultății de Medicină din cadrul ULBS. De-a lungul acestei istorii comune am dezvoltat proiecte, ne-am susținut reciproc la nivel academic, așa încât era momentul să consolidăm toată această colaborare printr-un acord de parteneriat. Suntem foarte încrezători în efectele acestui acord, atât la nivel academic, cât și în privința implicării în comunitate”, a spus prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS, cu ocazia semnării parteneriatului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe