Newsflash
Industria farmaceutică

Antibiotice Iași va avea un parc fotovoltaic

de Dorina Novac - dec. 15 2022
Antibiotice Iași va avea un parc fotovoltaic

Compania Antibiotice Iași a început demersurile pentru construcția unui parc fotovoltaic de 2,52 MW.

antibiotice

„Astfel, compania face pași concreți spre reducerea emisiilor de dioxid de carbon și protejarea resurselor naturale prin instalarea unui parc fotovoltaic ce va contribui la reducerea cu aproape 2.056 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon, se arată într-un comunicat.

Citește și: Iași: s-a inaugurat cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

Sistemele fotovoltaice vor fi instalate integral la sol, la sediul central al companiei din Iași, pe o suprafață de 3,14 hectare.

Instalația va cuprinde 4.680 de panouri ce vor asigura o producție anuală medie de 3.500 MWh, echivalentul a 26.4% din necesarul de consum de electricitate al companiei.

„În acest demers, Antibiotice va colabora cu firma Enel X care va asigura construirea parcului fotovoltaic, cu o capacitate totală instalată de 2,52 MW . Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 11.488.499 lei”, se mai arată în comunicat.

Efectuarea probelor funcționale și punerea în funcțiune a centralei este planificată a avea loc în luna mai a anului 2023.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe