Newsflash
Știri

Pacienții oncologici din Capitală vor primi sprijin financiar pentru testare genetică

de Florentina Ionescu - feb. 1 2023
Pacienții oncologici din Capitală vor primi sprijin financiar pentru testare genetică

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – ASSMB a anunțat că aproape 3.000 de pacienți oncologici din Capitală vor beneficia de sprijin financiar pentru recuperare oncologică sau pentru testare genetică.

Regulamentele pentru proiectele „Recuperare oncologică” și „Testare genetică la cancerul de sân în formă incipientă” sunt disponibile de vineri, 27 ianuarie a.c. pe site-ul ASSMB, se arată pe o rețea socială. Platforma pentru înscrieri în aceste programe se va deschide la 15 martie 2023. 

assmb anunt

Astfel, aproape 3.000 de pacienți oncologici din Capitală vor beneficia în curând de sprijin financiar de la bugetul local al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), în cadrul proiectelor „Recuperare oncologică” și „Testare genetică la cancerul de sân în formă incipientă” , ambele aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în ședința din data de 25 noiembrie 2022.

Regulamentele pentru implementarea celor două proiecte sunt disponibile începând de vineri, 27 ianuarie, pe site-ul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (www.assmb.ro) și pot fi astfel consultate de toți bucureștenii interesați.

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl rețină persoanele interesante este că platforma pentru înscrieri se va deschide și va fi disponibilă pe site-ul ASSMB începând cu data de 15 martie 2023.

Proiectul „Recuperare oncologică” prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum de 5.850 lei/beneficiar, pentru 2.500 de persoane, în vederea decontării unui pachet de servicii medicale care cuprinde ședințe de kinetoterapie, drenaj limfatic, consiliere psihologică, precum și consiliere de nutriție oncologică.

Proiectul „Testare genetică la cancerul de sân în formă incipientă” prevede acordarea unui sprijin financiar în cuantum total de maxim 12.350 lei/beneficiar, pentru 400 de persoane, în vederea decontării serviciilor medicale pentru efectuarea de testare genetică în cazul persoanelor diagnosticate cu cancer de sân în formă incipientă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe