Newsflash
Internaționale

O româncă, microbiolog, se află în echipa de simulare pentru misiunea de pe Marte

de Florentina Ionescu - apr. 20 2023
O româncă, microbiolog, se află în echipa de simulare pentru misiunea de pe Marte

Administrația Națională Aeronautică și Spațială – NASA a selectat recent participanții pentru o misiune de un an pe Marte.

Astfel, NASA a selectat patru participanți care se vor îmbarca în prima misiune de acest gen, cu durata de un an, într-un habitat ce va simula viața pe Marte, se arată pe site-ul agenției. 

anca selariu

Numită CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog), aceasta este o misiune care va începe în iunie, la centrul spațial Johnson din Houston al NASA.

Misiunea este prima din cele trei planificate pentru simulările ce au în vedere traiul pe suprafața planetei Marte. În timpul misiunii, membrii echipajului vor lucra și vor trăi într-un habitat imprimat 3D. În total, pentu misiune sunt selectați patru membri ai echipajului și alți doi membri de rezervă.

Printre cei doi membri de rezervă ai echipajului se află și Anca Șelariu, care este microbiolog în cadrul Marinei SUA. Ea are o experiență vastă în domenii precum descoperirea vaccinurilor virale și producția vaccinurilor virale, dezvoltarea terapiei genice, project management în cercetarea bolilor infecțioase.

Mai multe despre ea puteți afla de pe site-ul nasa.gov și din video-ul de mai jos: 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe