Newsflash
ACTUALITATE Știri

O nouă maternitate, construită în curtea Spitalului „Sf. Ioan”

de Magdalena Tănăsescu - mai 30 2024
 O nouă maternitate, construită în curtea Spitalului „Sf. Ioan”

Lucrările de amenajare au debutat deja în această săptămână, iar pentru edificarea noii facilități medicale Primăria Sectorului 4 va utiliza fonduri europene în valoare de 50 de milioane de euro.

Maternitatea va deservi familiile tinere care au ales în ultimii ani să-și întemeieze un cămin în zona de sud a orașului, dar și pe bucureșteni în general.

 

„Unitatea medicală va funcționa în două corpuri de clădire, cu regimul de înălțime de S + P + 3E, respectiv S + P + 4E și va avea o suprafață construită desfășurată pe circa13.000 mp. Vor fi îndeplinite toate cerințele de siguranță, securitate și funcționalitate specifice infrastructurii de sănătate”, se menționează într-un anunț al administrației locale. 

 

În ultimii patru ani, peste 10.000 de familii tinere s-au mutat în sectorul 4, aproximativ 14.000 de copii fiind născuți pe această rază teritorială.

„Este singura maternitate construită de la zero în București în ultimii 35 de ani. Termenul de realizare este de 30 de luni, aici fiind inclusă și partea de proiectare și de execuție”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe