Newsflash
ACTUALITATE Știri

Centru regional de formare medicală la Maternitatea Oradea

de Magdalena Tănăsescu - feb. 23 2024
Centru regional de formare medicală la Maternitatea Oradea

Terapia intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea va beneficia de un centru regional pentru formarea medicală, printr-un proiect finanţat din PNRR cu 21,6 milioane de lei.

Centrul de training şi formare în domeniul neonatologiei va avea o suprafaţă utilă de 253,12 mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). El va cuprinde trei săli de simulare, o cameră de control şi o sală de curs.

„Din cauza faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea şi dotarea sa vor avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienţilor nou-născuţi în stare critică”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea. 

Proiectul vizează, totodată, extinderea şi modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, precum și dotarea cu echipamente specifice.

 

Implementarea este realizată de Primăria Oradea, prin Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, iar proiectul a fost depus în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor. Contractul de finanţare semnat prin PNRR are o valoare totală de 22.194.473,98 lei (fără TVA), finanţarea nerambursabilă fiind de 21.694.784,64 lei (fără TVA).

Prin intermediul proiectului, se are în vedere: dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă; dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală şi dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe