Newsflash
Internaționale

O nouă amenințare infecțioasă în China

de Dr. Alina SIMACHE - nov. 13 2020
O nouă amenințare infecțioasă în China

Peste 6.000 de cazuri de bruceloză au fost identificate recent în Lanzhou, capitala provinciei Gansu din nord-vestul Chinei, potrivit Reuters, care a citat un raport publicat săptămâna trecută de Global Times.

Astfel, în urma testării a 55.725 de persoane, autorităţile guvernamentale au identificat 6.620 de persoane pozitive pentru bruceloză în Lanzhou, numărul cazurilor crescând rapid în ultima lună, dublându-se comparativ cu cele înregistrate în data de 14 septembrie (3.245). Potrivit OMS, bruceloza asociază simptomatologie similară gripei, fiind transmisă prin contact direct cu animale infectate, prin consumul de produse alimentare de origine animală contaminate sau prin inhalarea agenţilor infecţioși.

        Conform unei declaraţii aparţinând comisiei pentru sănătate din Lanzhou, originea focarului infecţios este o fabrică de produse biofarmaceutice din această ţară. În urma investigaţiilor, s-a descoperit că fabrica a utilizat în intervalul iulie-august 2019 substanţe dezinfectante expirate pentru sinteza vaccinurilor împotriva brucelozei, permiţând eliberarea bacteriei în gazele reziduale. Ulterior, acestea au format aerosoli ce au fost purtaţi de vânt la Lanzhou Veterinary Research Institute, unde a fost identificat primul focar în noiembrie 2019. Potrivit Global Times, producţia vaccinului împotriva brucelozei a fost sistată în decembrie anul trecut, fiind complet desfiinţată între timp.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe