Newsflash
ACTUALITATE Știri

O fostă profesoară a donat un miliard de dolari Școlii de medicină „Albert Einstein”

de Magdalena Tănăsescu - mar. 4 2024
O fostă profesoară a donat un miliard de dolari Școlii de medicină „Albert Einstein”

Școla de medicină „Albert Einstein” din New York (SUA) a primit o donație în valoare de un miliard de dolari după ce o fostă profesoară, Ruth Gottesman, a ales să-și ofere moștenirea instituției de învățământ.

Dr. Ruth Gottesman, în vârstă de 93 de ani, a ocupat timp de 55 de ani funcția de președinte al consiliului școlii. Donația istorică a fost făcută în numele regretatului ei soț, David „Sandy” Gottesman, co-fondatorul firmei de investiții First Manhattan Co. din New York. David Gottesman a murit în 2022.


Potrivit lui Philip Ozuah, președintele și CEO-ul Montefiore Medicine, compania-mamă a școlii, suma de un miliard de euro „este cea mai mare donație făcută pentru orice școală de medicină din țară”.

 

 

Grație donației istorice, niciun student de la Școala de medicină „Albert Einstein” nu va mai fi nevoit să plătească taxe de școlarizare, transmite site-ul https://edition.cnn.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe