Newsflash
Știri

Aparat mobil de ventilație pulmonară donat Unităţii COVID-19 din Târgu Mureş

de Dorina Novac - aug. 13 2020
Aparat mobil de ventilație pulmonară donat Unităţii COVID-19 din Târgu Mureş

Crucea Roșie Română a donat, miercuri, un aparat mobil de ventilație pulmonară pentru secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

Potrivit Crucea Roșie Română, echipamentul medical va deservi pacienții internați în Unitatea de Suport Medical COVID-19 înființată în campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade”.

unitate covid mures site
Sursă imagine: Crucea Rosie Romana/ Facebook

„Un astfel de aparat era necesar la Târgu Mureș, întrucât mulți pacienți au nevoie de ventilație artificială, iar un ventilator modern poate ușura atât munca personalului medical, cât mai ales poate salva zeci de vieți. Încă de la începutul pandemiei, voluntarii Crucii Roșii din județul Mureș au venit în sprijinul celor mai vulnerabile persoane, fiind mereu în prima linie a asistenței umanitare”, a declarat Magda Bercea, directorul Filialei Mureș a Crucii Roșii Române.

unitatea suport covid

Echipamentul medical donat are valoarea de 214.191 lei și face parte dintr-o donație de 400.000 euro oferită de Fundația Orange în cadrul Campaniei Naționale #RomaniaSalveazaRomania derulată de Crucea Roșie Română în sprijinul spitalelor și a pacienților afectați de COVID-19.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe