Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Peste 150 de medici în sunt grevă, la un spital din New York

de Florentina Ionescu - mai 23 2023
Peste 150 de medici în sunt grevă, la un spital din New York

Aproape 160 de medici au intrat luni în grevă, din cauza plății mult prea scăzute, la un spital din orașul New York.

Este vorba despre Elmhurst Hospital Center, un spital public cunoscut ca fiind „epicentrul pandemiei” cu coronavirus în 2020, scrie Associated Press

Doctorii aflați în etapa de pregătire la spitalul Elmhurst Hospital Center din cartierul Queens, care sunt angajați de către Icahn School of Medicine din cadrul Mount Sinai Hospital din Manhattan, sunt primii care vor intra în grevă în oraș, din 1990 încoace, potrivit sindicatului lor. 

Cei de la Mount Sinai „refuză să ne plătească în același mod în care sunt plătiți colegii noștri pentru că fac exact aceeași muncă la Mount Sinai Hospital în Manhattan”, a spus dr. Joya Dupre, medic rezident în anul al doilea, în domeniul Medicină internă, la Elmhurst. 

Medicii rezidenți și Spitalul Mount Sinai se află în negocieri de aproape un an, scrie AP. În acest context, este planificată o grevă cu durata de cinci zile. 

Principalul punct „fierbinte” este plata medicilor. Sindicatul care îi reprezintă pe medici spune că doctorii rezidenți în primul an care lucrează la Mount Sinai la Elmhurst câștigă cu aproape 7.000 de dolari mai puțin, anual, decât colegii lor care lucrează în campusul principal al spitalului Mount Sinai din cartierul Manhattan. 

De asemenea, tot luni, sindicatul a anunțat că alți 500 de medici rezidenți de la Mount Sinai Morningside/West din Manhattan au autorizat o grevă, tot pe tema plății medicilor. 

Reamintim că Elmhurst a fost printre cele câteva spitale din orașul New York care a fost depășit de numărul de cazuri de infecții cu coronavirusul SARS-CoV_2 atunci când a debutat pandemia de COVID-19. Personalul medical de la Elmhurst, situat în Queens, în New York, s-a confruntat cu un număr uriaș de pacienți cu COVID, cu număr prea mic de ventilatoare mecanice pentru acești pacienți, cu extrem de multe decese cauzate de COVID-19 la începutul pandemiei, astfel încât camioanele frigorifice folosite pe post de morgă a trebuit să fie parcate în exteriorul spitalului. 


Notă autor:

Fotografie de la Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/stetoscop-medic-doctor-medical-7904481/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe