Newsflash
Internaționale

SUA: primul caz de poliomielită, după aproape un deceniu

de L. Budin - iul. 22 2022
SUA: primul caz de poliomielită, după aproape un deceniu

Statele Unite au înregistrat primul caz de poliomielită după aproape un deceniu, au anunțat autorităţile sanitare din statul New York.

Un locuitor din comitatul Rockland, aflat la 50 de kilometri nord de Manhattan, a fost testat pozitiv pentru această boală, cazul indicând „un lanţ de transmitere de la o persoană care a primit vaccinul antipoliomielitic oral (VPO)”, potrivit unui comunicat, preluat de AFP și Agerpres.

us-flag

Vaccinul nu a mai fost utilizat în Statele Unite din anul 2000, ceea ce sugerează că originea virusului ar putea fi „dintr-o locaţie din afara Statelor Unite, unde se administrează VPO”, au precizat autorităţile sanitare din New York.

Vaccinul antipoliomielitic oral poate provoca contaminarea altor persoane, dar nu şi a persoanei vaccinate.

Autoritățile sanitare americane au solicitat medicilor să fie atenţi dacă apar şi alte cazuri şi au îndemnat locuitorii nevaccinaţi să se imunizeze.

Ultimul caz cunoscut de poliomielită în SUA a fost înregistrat în 2013, potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Poliomielita a fost practic eradicată la nivel mondial, notează AFP. Cazurile au scăzut cu 99% din 1988, când boala virală era încă endemică în 125 de ţări şi fuseseră raportate 350.000 de cazuri.

Centaurus, noua subvariantă a Omicron, se răspândește în Europa

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe