Adolescenții care sunt mai optimiști și mai fericiți au mai multe șanse să ajungă la vârsta de 20 și 30 de ani cu o sănătate cardiometabolică bună, comparativ cu cei care sunt mai triști.
Potrivit unui studiu recent, publicat în Journal of the American Heart Association, au fost analizate datele dintr-un amplu umbrella study, care a înscris 3.478 de liceeni din SUA în 1994. Aceștia au fost urmăriți timp de peste două decenii.
Vârsta medie a participanților a fost de 15,5 ani la momentul inițial, de 28,3 ani la mijlocul cercetării și de 37,9 ani la finalul studiului. Din cei 3.478 de liceeni, un procentaj de 52% sunt fete, iar două treimi (67%) sunt de culoare albă.
Oamenii de știință au identificat cinci atuuri de sănătate mintală direct legate de rezultate bune pentru sănătatea cardiometabolică: optimism, fericire, stimă de sine, sentimentul de apartenență și sentimentul că ești iubit.
Specialiștii au evaluat sănătatea cardiometabolică a participanților la vârsta de 20 și 30 de ani și au constatat că adolescenții cu patru până la cinci atuuri au avut cu aproape 70% mai multe șanse de a menține sănătatea cardiometabolică pozitivă ca adulți tineri.
La finalul studiului, cercetătorii au pus accent pe necesitatea efectuării unor analize suplimentare pentru a monitoriza și înțelege mai bine modul în care aceste atuuri influențează sănătatea și boala de-a lungul vieții.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe