Newsflash
ACTUALITATE Știri

O adolescență fericită garantează sănătate la vârsta maturității (studiu)

de Magdalena Tănăsescu - iul. 20 2023
O adolescență fericită garantează sănătate la vârsta maturității (studiu)

Adolescenții care sunt mai optimiști și mai fericiți au mai multe șanse să ajungă la vârsta de 20 și 30 de ani cu o sănătate cardiometabolică bună, comparativ cu cei care sunt mai triști.

Potrivit unui studiu recent, publicat în Journal of the American Heart Association, au fost analizate datele dintr-un amplu umbrella study, care a înscris 3.478 de liceeni din SUA în 1994. Aceștia au fost urmăriți timp de peste două decenii.

Vârsta medie a participanților a fost de 15,5 ani la momentul inițial, de 28,3 ani la mijlocul cercetării și de 37,9 ani la finalul studiului. Din cei 3.478 de liceeni, un procentaj de 52% sunt fete, iar două treimi (67%) sunt de culoare albă.

Oamenii de știință au identificat cinci atuuri de sănătate mintală direct legate de rezultate bune pentru sănătatea cardiometabolică: optimism, fericire, stimă de sine, sentimentul de apartenență și sentimentul că ești iubit.

Specialiștii au evaluat sănătatea cardiometabolică a participanților la vârsta de 20 și 30 de ani și au constatat că adolescenții cu patru până la cinci atuuri au avut cu aproape 70% mai multe șanse de a menține sănătatea cardiometabolică pozitivă ca adulți tineri.

La finalul studiului, cercetătorii au pus accent pe necesitatea efectuării unor analize suplimentare pentru a monitoriza și înțelege mai bine modul în care aceste atuuri influențează sănătatea și boala de-a lungul vieții. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe