Newsflash
Internaționale

Numărul global de decese cauzate de COVID este în creștere

de Florentina Ionescu - mar. 24 2021
Numărul global de decese cauzate de COVID este în creștere

Un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății a declarat pe 22 martie că numărul global de decese cauzate de COVID-19 este din nou în creștere, „un semn îngrijorător” după aproape șase săptămâni de scădere.

Maria Van Kerkhove, technical lead în domeniul COVID-19, a declarat că această creștere a numărului de decese urmează după cinci săptămâni consecutive în care numărul de cazuri confirmate a crescut la nivel mondial. 

statistici numar decese covid-19

Ea a mai declarat că numărul de cazuri raportate a crescut în patru din cele șase regiuni ale OMS, deși au existat fluctuații în fiecare regiune, scrie medicalxpress.com.

„În ultima săptămână, cazurile au crescut cu până la 8%. În Europa, asta înseamnă 12% - iar acest procentaj este influențat de mai multe țări”, a declarat Maria Van Kerkhove.

Totodată, ea a spus că această creștere se datorează, în parte, răspândirii unei variante de coronavirus care a apărut inițial în Marea Britanie și care circulă acum în multe alte țări, inclusiv în Europa de Est.

„Vreau să menționez că au trecut aproape șase săptămâni în care am observat scăderi ale numărului de decese. Iar în ultima săptămână, am început să vedem o ușoară creștere a numărului de decese în lume, iar acest lucru era de așteptat dacă vedem deja creșteri ale numărului de cazuri. Dar în același timp, acesta este și un semn de îngrijorare”, a adăugat Maria Van Kerkhove.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe