Newsflash
Știri

Nelu Tătaru: variantă pentru ca pacienții asimptomatici să fie testați și lăsați să meargă acasă

de Florentina Ionescu - iun. 17 2020
Nelu Tătaru: variantă pentru ca pacienții asimptomatici să fie testați și lăsați să meargă acasă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat la o televiziune că ar urma să se ia în calcul unele măsuri, cum ar fi testarea pacienților cu COVID-19 asimptomatici, care vor fi lăsați să plece acasă.

Potrivit news.ro, Nelu Tătaru a spus că ar urma să se ia în calcul unele măsuri, precum testarea pacienților asimptomatici şi lăsarea lor să plece acasă, pe propria răspundere. 

Nelu Tătaru, ministrul Sanatatii

„Se internează cei care sunt infectaţi, este o muncă titanică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, aseară, la Digi 24.

Acesta a adăugat că se ia în calcul varianta ca pacienţii asimptomatici să fie lăsaţi acasă, dar să îşi asume faptul că stau 14 zile fără a intra în contact cu familiile lor, pentru a nu-i infecta pe ceilalţi membri. 

Citește și: Ministrul Nelu Tătaru: „S-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă” 

„Gândim în acest moment la nivelul INSP-ului, Comisiei ştiinţifice din Ministerul Sănătăţii, ca la opt zile să putem testa pe cei care sunt asimptomatici, să le dăm drumul acasă, care au un test negativ, sau până la 14 zile, cu siguranţă, şi asumarea lor că vor sta 14 zile acasă, inclusiv cei care nu au testul negativ, dar asumarea este a lor, să nu stea cu familiile, să nu-şi infecteze bunicii, părinţii”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe