Newsflash
Știri

Ministrul Nelu Tătaru: „S-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă”

de Florentina Ionescu - iun. 17 2020
Ministrul Nelu Tătaru: „S-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă”

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a susținut ieri după-amiază un briefing de presă, la care a participat și șeful DSU, Raed Arafat.

În deschiderea discursului său, Nelu Tătaru a vorbit despre deciziile luate ieri în ședința de Guvern, amintind că „în cadrul evoluției pandemiei, la nivelul țării noastre, suntem încă pe panta descendentă”. 

nelu tataru 16 iunie

„În acest context și tocmai în evoluția focarelor care se află în diseminare, s-a decis prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă. În aceste condiții, s-a gestionat şi se gestionează în continuare și un al treilea pachet de măsuri de relaxare. Tot în ședința de astăzi, ca urmare a hotărârii Comitetului Național pentru Situaţii de Urgență, s-a decis să se relaxeze anumite activități”, a declarat ieri Nelu Tătaru.

Mai jos sunt detaliate activitățile care se vor relaxa în perioada următoare, în țara noastră, potrivit anunțului făcut ieri de ministrul Nelu Tătaru:

  • Grădinițele, creșele și afterschool-urile își vor relua activitatea pe parcursul verii. Această activitate, spune ministrul, se va relua după un set de norme și de măsuri de aplicare.
  • S-a luat decizia de a relua activitatea în sălile de fitness - în aceleași condiții de distanțare fizică, de natură sanitară etc.
  • S-a luat decizia relaxării a tot ce înseamnă mall-uri; ministrul Nelu Tătaru a precizat că măsura se referă la spațiile de vânzare. Nu este vorba despre deschiderea cinematografelor, deschiderea food court-urilor sau deschiderea locurilor de joacă – toate acestea sunt spații comune în mall-uri.
  • S-a luat decizia de a se redeschide slujbele sau adunările religioase în interior. Aceste reluări de slujbe sau adunările religioase în interior se fac în contextul respectării distanțării fizice.
  • S-a luat decizia ca în tot ce înseamnă sport în aer liber să se respecte aceleași condiții de igienă, distanțare fizică.
  • Orice eveniment privat în interior nu va depăși numărul de 20 de persoane, iar evenimentele private în aer liber nu vor depăși un număr de 50 de persoane.

„În acest context, mă repet, respectând niște reguli de igienă, distanțare fizică, reguli de precauție pe care trebuie să le avem fie că este afterschool, fie că este mall, fie că este sală de fitness, fie că este biserică, putem gestiona o situație care să ne ducă după 1 iulie la un alt pachet de relaxări”, a mai declarat ministrul Nelu Tătaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe