Newsflash
Știri

MS nu semneză Contractul-cadru, dacă restrânge accesul la servicii de sănătate

de L. Budin - dec. 21 2022
MS nu semneză Contractul-cadru, dacă restrânge accesul la servicii de sănătate

Ministerul Sănătăţii nu va semna viitorul Contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale, dacă acesta aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate, a declarat ministrul Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus în cadrul unei conferințe de presă că a avut o discuţie cu conducerea CNAS. 

ministrul_alexandru_rafila

A fost aprobată în Guvern o hotărâre privind prelungirea valabilităţii actualului Contract-cadru până la data de 31 martie şi introducerea pachetului de servicii pentru persoanele neasigurate”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

El a adăugat că Ministerul Sănătăţii nu este numai un avizator, este şi un semnatar al acestui contract-cadru.

Ministerul Sănătăţii nu va semna acest Contract-cadru dacă el aduce o restrângere a accesului la servicii de sănătate, mai ales serviciile furnizate de fizioterapeuţi care sunt servicii de recuperare, de reinserţie mai rapidă a oamenilor în viaţa normală. (...) Am auzit explicaţii de la Casa Naţională, sunt colegii noştri. Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea că Ministerul Sănătăţii nu sprijină astfel de soluţii de îngustare a accesului la servicii de sănătate”, a precizat ministrul.

Lista centrelor de evaluare pentru copiii cu viroze respiratorii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe