Newsflash
Știri

Dezbatere publică privind Planul Naţional de Paturi pentru 2023-2025

de L. Budin - feb. 24 2023
Dezbatere publică privind Planul Naţional de Paturi pentru 2023-2025

Conform notei de fundamentare, se propune menţinerea numărului actual de 119.579 paturi la nivel naţional pentru perioada respectivă.

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Planului Naţional de Paturi pentru perioada 2023-2025, informează Agerpres.

pat-spital

Având în vedere atât contextul epidemiologic internaţional şi naţional, cât şi faptul că proiectele spitalelor regionale se estimează a fi finalizate după anul 2025, se propune menţinerea numărului actual de 119.579 paturi la nivel naţional pentru perioada 2023-2025”, se arată în nota de fundamentare.

Proiectul prevede pentru perioada 2023-2025 un număr total de 119.579 de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale cu spitalele publice, indiferent de subordonare, cu spitalele private, precum şi cu sanatoriile şi preventoriile, din România, în condiţiile prevăzute în Contractul-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate în vigoare.

Numărul total de paturi aprobat la nivel naţional prevăzut nu include numărul de paturi aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, numărul de paturi din penitenciarele spital, precum şi numărul de paturi pentru îngrijiri paliative”, se precizează în proiect.

Pacienţii SCJU Arad îşi pot spune părerea printr-o aplicaţie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe