Newsflash
Știri

Conflict la DSP Arad: Sanitas solicită ancheta Corpului de control al MS

de L. Budin - feb. 10 2023
Conflict la DSP Arad: Sanitas solicită ancheta Corpului de control al MS

Sindicatul Sanitas solicită prezenţa Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, în urma unui incident care a avut loc recent.

Sanitas reamintește că directorul economic al DSP Arad, Gheorghe Iulian Penzeş, a folosit un dispozitiv cu electroşocuri împotriva unui coleg cu care avea divergenţe.

ministerul-sanatatii

Preşedintele Sanitas Arad, Otinel Şandru, a declarat pentru Agerpres că există cinci sesizări înregistrate la sindicat de la angajaţi care s-au plâns de comportamentul directorului economic, vizând alte incidente care au avut loc în instituţie.

Solicităm Corpul de control al Ministerului Sănătăţii pentru a demara ancheta în cazul celor cinci sesizări depuse de angajaţi ai DSP Arad, membri de sindicat, care au reclamat un comportament neadecvat la locul de muncă al directorului economic al instituţiei. Aceste sesizări au fost depuse anterior ultimul incident, pentru că au mai existat neînţelegeri între angajaţi si directorul economic de-a lungul timpului. De altfel, noi am trimis deja sesizările Ministerului Sănătăţii, care este la curent cu evenimentele care se petrec în instituţie. În urma controlului pe care îl aşteptăm la DSP, sperăm să se ajungă la normalizarea relaţiilor de muncă şi eventual să se ia măsuri administrative”, a spus Otinel Şandru.

El a precizat că pe tema comportamentului directorului economic a avut deja mai multe întâlniri cu directorul executiv al DSP, cerându-i să ia măsuri.

Dacă nu se găsesc soluţii administrative, Sanitas Arad va acorda asistenţă juridică salariaţilor implicaţi”, a adăugat Şandru.

Poliţiştii arădeni s-au sesizat în urma scandalului care a avut loc în sediul DSP Arad.

Poliţiştii arădeni au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, despre o stare conflictuală între doi angajaţi ai unei instituţii publice din Arad. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, pentru clarificarea stării de fapt. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Marţi, 7 februarie, surse din cadrul DSP Arad declaraseră, pentru Agerpres, prezentând şi o filmare cu incidentul, că directorul economic Gheorghe Iulian Penzeş i-a ameninţat pe unii colegi, spunând că are asupra sa dispozitivul cu electroşocuri pentru a se apăra. El avea şi un spray iritant cu piper.

SJU Suceava: șefa Secţiei de oncologie, reţinută pentru luare de mită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe