Newsflash
Știri

Măsuri pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări de spectru autist

de L. Budin - nov. 10 2022
Măsuri pentru asigurarea tratamentului persoanelor cu tulburări de spectru autist

Se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical, pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, informează Ministerul Sănătății.

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat proiectul de Ordonanță de urgenţă pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specializate integrate de sănătate, educație și sociale adresate persoanelor cu tulburări de spectru autist și cu tulburări de sănătate mintală asociate, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății.

copil_autism

Prin acest act normativ, se creează cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat și nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate în spectrul autist, cu sau fără tulburări psihice, precum si pentru stabilirea mecanismului de decontare a acestor servicii și stabilirea răspunderii de maplraxis pentru psihologii care vor acorda aceste servicii conexe”, se arată într-un comunicat.

Se extinde perioada pentru care studenții beneficiază de calitatea de asigurat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

De asemenea, documentul permite Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România să autorizeze temporar distribuția unui medicament necesar tratamentului pacienților cu autism.

Ibrutinib crește riscul de insuficiență cardiacă și aritmii cardiace grave și letale

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe