Newsflash
Știri

Ministrul Sănătății: se așteaptă 70.000 cazuri de infectare săptămâna viitoare

de L. Budin - iul. 27 2022
Ministrul Sănătății: se așteaptă 70.000 cazuri de infectare săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că, săptămâna viitoare, se vor înregistra, probabil, în jur de 70.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

Urmează ca la începutul lunii august media zilnică să fie de 10.000 de îmbolnăviri, a precizat ministrul, citat de Agerpres.

ministrul_alexandru_rafila

În ceea ce priveşte prognoza, am ajuns la 44.000 de cazuri în ultima săptămână (18 - 24 iulie). Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla, este doar o estimare, în jurul cifrei de 70.000 de cazuri. (...) Vom vedea unde se va opri creşterea. Estimările noastre iniţiale arătau undeva în jurul datei de 15 august, aşa cum am declarat, dar, în mod evident, media de 10.000 de cazuri va fi depăşită în săptămânile următoare”, a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă.

Ministrul a subliniat că nu există elemente de severitate mai mare a tulpinii BA.5, care a devenit dominantă la nivel european, dar se poate anticipa o creştere a internărilor în spitale, inclusiv la ATI.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe