Newsflash
Știri

La SJU „Mavromati” Botoșani s-a inaugurat noua Unitate de Primiri Urgențe

de L. Budin - iul. 29 2022
La SJU „Mavromati” Botoșani s-a inaugurat noua Unitate de Primiri Urgențe

Noua UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani a fost extinsă şi modernizată în baza unui proiect cu cofinanţare europeană în valoare de 12,5 milioane de lei.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost prezent la inaugurare, informează Agerpres.

upu_botosani
Sursă foto: Facebook Federovici Doina Elena

 

El a apreciat investiţia de la cel mai mare spital din Botoşani, afirmând că spaţiul destinat urgenţelor medicală este „aşa cum trebuie să fie o unitate de primiri urgenţe în secolul XXI, într-o ţară din Uniunea Europeană”.

Lucrurile încep să se mişte în România în domeniul investiţiilor terminate, nu numai începute în domeniul sănătăţii. Sperăm să avem înţelepciunea, priceperea, determinarea şi mai ales detaşarea de componentele politicianiste ale unor tipuri de abordări şi să facem instituţii sanitare moderne pentru oamenii din România care au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a arătat că, pe lângă extinderea şi modernizarea clădirii, UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a beneficiat şi de echipamente medicale de ultimă generaţie în valoare de 1,2 milioane de euro.

Alexandru Rafila: vor fi deschise centre de vaccinare în unităţi sanitare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe