Newsflash
Sănătate privată

MedLife finalizează achiziția pachetului majoritar Nord – Grupul Medical Provita

de Florentina Ionescu - mar. 30 2023
MedLife finalizează achiziția pachetului majoritar Nord – Grupul Medical Provita

MedLife anunță finalizarea tranzacției de preluare a 51% din pachetul de acțiuni al Nord – Grupul Medical Provita.

Anunțul vine după aprobarea Consiliului Concurenței, la cinci luni după încheierea noului parteneriat. Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, managementul Nord își va păstra integral independența și atribuțiile urmând să continue planurile de consolidare și extindere pe baza unei strategii comune de dezvoltare, integrată la nivel național, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

MedLife preia Centrul de Diagnostic și Tratament Provita 

spital smart

„Păstrarea fondatorilor în dezvoltarea ulterioară a business-ului reprezintă un deziderat important pentru noi, MedLife fiind nu doar operatorul care a finalizat cele mai multe achiziții de preluare parțială sau integrală a unor companii medicale, dar și grupul medical care s-a dezvoltat sistemic la nivel național, având la bază o comunitate solidă de antreprenori români. Împreună cu medici români, cu antreprenori români, cu management românesc și resurse locale am reușit să construim cel mai mare sistem medical privat din România care pune în centrul atenției nu doar calitatea și excelența actului medical, dar mai ales binele pacientului”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte și CEO MedLife Group.

În cei 11 ani de activitate pe piața serviciilor medicale private, Nord – Grupul Medical Provita s-a remarcat în special în București unde este prezent printr-un spital multidiscipinar, cinci clinici, două centre de imagistică dotate cu echipamente performante și ultramoderne, un laborator pentru prelucrarea unei game variate de analize și teste medicale, dar și prin singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală și de Est.

La finalul anului trecut, Nord – Grupul Medical Provita s-a extins și în afara Capitalei, deschizând la Suceava o clinică multidisciplinară în valoare de 2,5 milioane de euro în cadrul căreia funcționează un centru integrat de Terapia Durerii și un centru integrat al sânului.

„Acest parteneriat este, ȋn primul rând, ȋn beneficiul pacienților români. Ȋmpreună cu grupul MedLife vom reuși să ne extindem mai rapid, să ne diversificăm serviciile și echipa de specialiști și să construim centre de terapia durerii ȋn cât mai multe județe din țară. Vom consolida, de asemenea, abordarea multidisciplinară, pe care o promovăm ȋncă de la ȋnființare, prin colaborarea cu noii colegi”, a completat Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Nord – Grupul Medical Provita.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe