Newsflash
Cultură

Medicul şi scriitorul Florin Chirculescu vine la „Dialoguri fără mască”

de Florentina Ionescu - feb. 14 2023
Medicul şi scriitorul Florin Chirculescu vine la „Dialoguri fără mască”

Invitatul lunii februarie la „Dialoguri fără mască”, un proiect iniţiat de Teatrul Nottara în toamna anului 2022, este medicul şi scriitorul Florin Chirculescu.

Întâlnirea va avea loc miercuri, 15 februarie, de la ora 19.30, la Sala „George Constantin” a Teatrului Nottara, iar tema este „Literatură şi chirurgie. Între certitudini şi necunoscut”.

Romancier şi chirurg, Florin Chirculescu este unul dintre cei mai importanţi scriitori contemporani, cel mai bine vândut autor român al Editurii Nemira la Târgul Gaudeamus din decembrie 2022, cu romanul ”Solomonarul”, se arată într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES

florin_chirculescu
Sursa foto: https://nemira.ro/florin-chirculescu

 

Deţinător al unui premiu pentru Debut European la Euroconul de la Glasgow, în 1995, şi scriitor care primeşte de-a lungul anilor numeroase distincţii literare, Florin Chirculescu (de profesie chirurg toracic) a scris mulţi ani literatură SF, sub pseudonimul Sebastian A. Corn. De profesie chirurg, medic la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, Florin Chirculescu este o personalitate fascinantă prin anvergura culturală şi ştiinţifică.

Reprezentanții Teatrului Nottara vă propun o întâlnire fabuloasă, cu două personaje într-unul singur: un chirurg care, atunci când ajunge acasă, devine scriitor şi care crede că şi prin literatură şi prin chirurgie te lupţi cu moartea.

„Dacă nu scriu, mi-e rău fizic. Nu-mi găsesc locul. Şi mai e ceva. Un medic e sclavul întâmplărilor. E sclavul lucrurilor pe care le găseşte în plagă. E sclavul simptomatologiei. În scris nu mai sunt sclav. Când scriu, creez, sunt liber”, spune Florin Chirculescu.

Se va vorbi în cadrul întâlnirii de miercuri despre literatură, despre romanul de mare succes „Solomonarul”, proaspăt publicat la Editura Nemira, o poveste despre un Eminescu altfel, care se întâlneşte peste timp cu #rezist, se va vorbi şi despre frica de moarte şi despre puterea de a trece dincolo de limite. 

carti citit festival proza contemporana

Participanţii vor avea ocazia să cumpere un exemplar din „Solomonarul” de la faţa locului, primind şi autograful autorului. Dialogul va fi moderat de criticul de teatru Monica Andronescu.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.nottara.ro sau de la agenţia teatrului (bd. Magheru nr. 20, sect. 1, Bucureşti).

Proiectul „Dialoguri fără mască”, iniţiat de Teatrul Nottara, propune o serie de întâlniri cu personalităţi ale vieţii culturale din România, artişti, medici, scriitori, oameni care în domeniul lor au schimbat lumea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe