Newsflash
Cultură

Amestec de film și teatru la Nottara

de Dr. Ioana SOARE - nov. 24 2023
Amestec de film și teatru la Nottara

Săptămâna trecută a avut loc premiera comediei romantice fantastice „Visul unei nopţi de vară”. Spectacolul s-a jucat la Teatrul Nottara din București, fiind de fapt al Teatrului „Stela Popescu”.

Decorurile au fost minimaliste (Tinatin Gobejishvili), cu jocuri de lumini, cu imagini filmate și proiectate, ca vise ale personajelor. Scriitorul şi scenaristul Radu Aldulescu, premiat recent cu Bursa Cărturești pentru roman, a realizat adaptarea scenică. Regia, selecţia muzicală și costumele au fost realizate de Alina Hiristea-Aldulescu. Aceasta a reușit o adaptare de excepţie, cu note moderne. 

Theseu și Hipolita au costume din piele roşie, actorii ce interpretează rolurile actorilor amatori care îi joacă pe Thisbe, Pyram, zidul şi leul au rochii moderne, respectiv salopete de muncitori, telefon mobil, diverse scule etc. Spectacolul este armonios, fără stridenţe, fără discrepanţe. Nu poţi să nu te gândești cum a fost spectacolul original, cu toate rolurile jucate doar de bărbaţi… care nu au văzut vreodată un leu şi nu știau nimic despre Grecia. Însuși Shakespeare se pare că nu a părăsit niciodată Anglia. 

Amestecul de film şi de teatru, jocul de lumini au făcut un spectacol modern, care nu poate fi încadrat doar la teatru. A rămas ideea de poveste, cu un complot cu cinci fire care se împletesc pe parcursul a două ore. Felicitări actorilor și tuturor celor care au contribuit!
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe