Newsflash
ACTUALITATE Știri

Medicul ginecolog George Filip a împlinit 100 de ani

de Magdalena Tănăsescu - apr. 9 2024
Medicul ginecolog George Filip a împlinit 100 de ani

Doctorul ginecolog orădean George Filip a împlinit recent vârsta de 100 de ani, prilej cu care a fost vizitat de viceprimarul Antonia Nica, care i-a oferit suma de 1.000 de lei și o diplomă aniversară pentru întreaga activitate.

Născut la 1 aprilie 1924, în localitatea Potău - județul Satu Mare, dr. George Filip a mai avut 14 frați, el fiind al 8-lea copil al familiei.

 

A absolvit UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, iar între anii 1954-1993 a fost medic ginecolog-obstetrician, șef de secție la Maternitatea Oradea. A profesat până la aproape 80 de ani și a avut, pe lângă activitatea medicală, o activitate didactică semnificativă. 

 

„După ce și-a încheiat activitatea medicală, medicul a continuat să își folosească timpul și îndemânarea, realizând zeci de opere de pictură. În tablourile sale, sunt înfățișate momente, locuri, persoane sau amintiri care au avut pentru acesta o însemnătate aparte”, se menționeză într-un comunicat al primăriei. 

 

Întrebat de viceprimarul Antonia Nica care este secretul vieții lungi, dr. George Filip a spus: „echilibrul în toate și gena longevivă”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe