Newsflash
Internaționale

Prezervativul unisex, inventat de un medic ginecolog

de Florentina Ionescu - nov. 10 2021
Prezervativul unisex, inventat de un medic ginecolog

Un medic ginecolog din Malaezia a creat „primul prezervativ unisex din lume”, relatează presa străină.

Dr. John Tang Ing Ching, medic ginecolog malaezian, a creat ceea ce poate fi considerat primul prezervativ unisex din lume, care poate fi purtat atât de femei, cât și de bărbați, relatează euronews.com. Acest prezervativ este făcut dintr-un material medical care este, de regulă, utilizat ca pansament pentru leziuni și răni. 

prezervativ unisex
Sursa foto: Twin Catalyst

Inventatorul acestui tip de prezervativ speră că produsul său („Wondaleaf Unisex Condom”) va încuraja oamenii să își recâștige controlul asupra sănătății lor sexuale, indiferent de orientarea lor sexuală și indiferent de sex.

„Acesta este, practic, un prezervativ obișnuit, cu un strat adeziv care îl acoperă”, a declarat John Tang Ing Chinh, medicul ginecolog care este responsabil de un departament în cadrul firmei Twin Catalyst.

El a explicat că este un prezervativ cu un înveliș dintr-un adeziv care se atașează de vagin sau de penis, acoperind totodată și zona adiacentă, pentru protecție suplimentară. Adezivul este aplicat doar pe o parte a prezervativului, a explicat medicul, ceea ce înseamnă că produsul poate fi întors pe fața cealaltă și poate fi folosit de o persoană, indiferent de sexul său.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe