Newsflash
Știri

Medicii de familie ar putea fi stimulați să se implice în campania de vaccinare

de Florentina Ionescu - ian. 7 2021
Medicii de familie ar putea fi stimulați să se implice în campania de vaccinare

Premierul României, Florin Cîțu, a menționat în briefingul de ieri, 6 ianuarie, o ordonanță de urgență care i-ar putea motiva pe medicii de familie săparticipe la campania de vaccinare anti-COVID

El a amintit miercuri despre o ordonanță de urgență care va fi dată în curând și care i-ar putea motiva pe medicii de familie să participe la campania de vaccinare împotriva COVID-19.

florin cîțu 6 ianuarie 2021

Premierul a fost întrebat ieri de jurnaliști când va aproba acea ordonanță de urgență prin care cadrele medicale care vor vaccina românii vor fi plătite și cu cât are de gând să îi plătească pe cei care vaccinează populația.

„A fost astăzi (ieri - n.red.) în prima lectură. Săptămâna viitoare o să fie aprobată”, a răspuns Florin Cîţu în cadrul briefingului de ieri.

Ce prevede ordonanța de urgență

Florin Cîţu a explicat că au fost introduse, suplimentar, anumite măsuri, „dar nu este o formă finală - un mod de a motiva şi medicii de familie să participe la această campanie de vaccinare. Sumele... vom vedea, vom discuta asupra acestor sume. Nu ştiu dacă rămân cele finale din acest proiect de ordonanță. Dar faţă de proiectul inițial, a fost introdusă şi o schemă de motivare pentru medicii de familie, ca să ajute la campania de vaccinare”.

V-ar putea interesa și: Premierul României: „Ținta de 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă”

În afară de medicii de familie, premierul României a mai explicat, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că vor fi implicați în vaccinarea populației inclusiv rezidenți:

„Sunt şi rezidenți, şi voluntari... rezidenți. Voluntari nu ştiu dacă sunt, în această formă. Dar, repet, este în primă lectură. Va fi în procedură de avizare şi, în funcţie de cum vor fi ministerele care vor mai introduce sau adăuga lucruri, vom vedea cum va arăta. Eu zic că schimbarea majoră este introducerea acestei scheme de motivare pentru medicii de familie. Știm foarte bine, pot ajuta foarte mult în acest moment”.

Florin Cîţu a conchis că săptămâna viitoare trebuie să fie aprobată această ordonanță și că: „Am cerut ministrului sănătăţii să aibă avizele pentru săptămâna viitoare”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe