Newsflash
Știri

Premierul României: „Ținta de 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă”

de Florentina Ionescu - ian. 7 2021
Premierul României: „Ținta de 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă”

La finalul ședinței de guvern de ieri, premierul României, Florin Cîțu, a susținut un briefing de presă în care a vorbit și despre centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din țară.

Întrebat de jurnaliști dacă țara noastră este pregătită pentru cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, Florin Cîţu a subliniat că trebuie să aducem mai multe vaccinuri în România și că trebuie să creștem ritmul în care acestea vin în țară.

Citiți și: Medicii de familie ar putea fi stimulați să se implice în campania de vaccinare

vaccin covid-19 romania 1000 de centre de vaccinare
Credit foto: Wilfried Pohnke de la Pixabay

„Da, suntem pregătiţi. Şi eu zic că în România campania de vaccinare merge bine, iar estimările pe care le avem, să mergem către 150.000 de vaccinuri pe zi arată clar că direcţia este una bună. Am spus, acum sunt 230, erau ieri când am comunicat cu prefecţii, 230, nu ştiu câte sunt astăzi centre de vaccinare, dar ținta de a avea 1.000 de centre de vaccinare este una ambiţioasă. Sunt sigur că va fi atinsă. Trebuie să aducem mai multe vaccinuri, să creștem ritmul în care vin vaccinurile în România, asta este de fapt, o provocare, dar aici suntem limitați și de ce se întâmplă în UE, cum sunt vaccinurile aprobate şi să fie după aceea livrate. Dar noi suntem gata să vaccinăm, eu spun, 100.000 de oameni cât mai rapid, pe zi”, a declarat premierul Florin Cîţu în cadrul briefingului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe