Simona Dumitra, medic primar pediatru la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, oferă câteva sfaturi de sezon referitoare la ce trebuie să facă părinții copiilor cu bronșiolită acută.
Dr. Simona Dumitra este medic primar pediatru, medic șef Secție Clinică Pediatrie II la SCJU Arad. Pentru bronșiolita acută a copilului, atitudinea la domiciliu ar avea anumiți pași, potrivit sfaturilor oferite de aceasta:
Bronșiolita acută este o boală care necesită doar hidratare, urmărirea copilului, cu sesizarea semnelor de alarmă, a adăugat dr. Simona Dumitra pe pagina oficială de Facebook a spitalului.
Dr. Mihai Craiu: în România, deciziile eronate în tratamentul copiilor sunt luate „de frică”
„Pentru unii părinții această atitudine de expectativă propusă de ghiduri internaționale medicale de referință, fără a introduce siropuri de tuse sau antibiotic, este greu de acceptat, devenind acuzatori la adresa medicului curant care nu prescrie medicamente; dar, vă rog, aveți încredere în medicul vostru! Uneori, mai puțin înseamnă mai mult. Să nu uităm că bronșiolita este o boală virală autolimitată și că se poate rezolva la domiciliu, în formele ușoare, cu excepția cazurilor care asociază complicații”, a scris dr. Simona Luminița Dumitra.
Totodată, aceasta îi învață pe părinți cum să măsoare frecvența respiratorie la domiciliu. Se va măsura doar când copilul este liniștit sau doarme; se numără de câte ori se ridică burtica pe minut.
Se consideră patologice următoarele valori:
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe