Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

Medic cu COVID-19: „Viața mea este în mâinile altor doctori”

de Dorina Novac - nov. 11 2020
Medic cu COVID-19: „Viața mea este în mâinile altor doctori”

Doctorul Zeno Moldovan, care a salvat vieți aproape jumătate de secol la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a fost diagnosticat cu COVID-19, iar acum este internat în spital.

Pe pagina de Facebook a spitalului, Zeno Moldovan, fost medic șef Secție Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, a povestit cum vede situația cu privire la noul coronavirus atât din punctul de vedere al unui medic cu 46 de ani de experiență, cât și al unui pacient.

coronavirus medic
Sursa imagine: Pixabay

 „Da, sunt bolnav cu COVID și am și comorbidități. Mare parte a vieții mele am fost obișnuit să salvez vieți. Astăzi, viața mea este în mâinile altor doctori. Dar nu îmi este frică. Sunt internat la spitalul din Grădiște, pe secția coordonată de dr. Dana Olar pe care o cunosc de mai bine de 30 de ani. Sunt între mulți colegi vechi, prieteni de peste 30 de ani, chiar rude! Am încredere în ei și știu că de la medici, asistente, infirmiere, brancardieri și până la registratorul medical fac tot posibilul pentru a ne ajuta să ne vindecăm”, a explicat dr. Zeno Moldovan.

medic cu COVID-19

El a subliniat că este o perioadă grea, fie că ești cadru medical, fie că ești pacient.

„Ca medic faci tot posibilul să salvezi pacientul, iar ca pacient – diagnosticat cu COVID-19 – te gândești dacă te vei vindeca, ținând cont că sunt atăția oameni care fac forme grave de boală”, a precizat dr. Zeno Moldovan.

Medicul a mai precizat că are tot respectul pentru cadrele medicale și că este îngrijit cu drag, amical, profesionist.

„Ce pot să le reproșez acestor oameni minunați care din martie, aproape zilnic, îmbracă costumele de astronauți și vin la patul bolnavului? Oare câți dintre noi înțelegem riscurile la care se expun și eforturile pe care le depun pentru a ne îngriji? Poate ne dorim să intre mai des la noi în saloane? E posibil, însă să nu uităm că nu au pacienți doar într-un singur salon. Sunt și alți semeni de-ai noștri care suferă și au nevoie de îngrijire medicală. (...) Este ușor să vorbim, să aruncăm cu noroi în alții însă, credeți-mă, nu este ușor să fim în locul lor. Unii dintre ei s-au infectat – s-au vindecat și s-au întors să trateze alți bolnavi”, a povestit medicul.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, pe secțiile COVID-19 ale unității sanitare sunt 335 de pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2.

Printre pacienți sunt internați și angajați ai spitalului sau medici – acum la pensie – care au lucrat în spital.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe