Newsflash
Știri

Medalia „Iuliu Hațieganu” acordată profesorului Dorin Borzea

de Demostene ŞOFRON - iul. 16 2020
Medalia „Iuliu Hațieganu” acordată profesorului Dorin Borzea

Prof. dr. Dorin Dumitru Borzea a fost omagiat prin conferirea Medaliei „Iuliu Hațieganu”, în semn de apreciere față de contribuția adusă la dezvoltarea învățământului medical românesc.

prof univ dr Dorin Dumitru BorzeaUniversitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” i-a acordat  Medalia „Iuliu Hațieganu” profesorului Dorin Dumitru Borzea, în semn  de apreciere față de contribuția adusă la dezvoltarea învățământului medical românesc, clujean în mod special.

Prof. dr. Dorin Dumitru Borzea a fost decan al Facultății de stomatologie între 1991 și 2000. A ocupat și funcția de președinte al Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Dentiști (2004-2007), respectiv șef al catedrei de propedeutică dentară până în anul 2005, anul pensionării.

A fost printre primii din țară care a prezentat și inițiat studenții în sistemele metalo-ceramice și mai ales integral ceramice în tehnologia protezelor dentare, respectiv variantele de proteze realizate prin injectare, sistemele speciale de retenție ale protezelor scheletale.

Catedra pe care a condus-o timp de zece ani, s-a dovedit a fi o veritabilă pepinieră de formare a specialiștilor în variate domenii cu specificul distinct al propedeuticii dentare și mă refer la tehnologia protezelor dentare, morfologia funcțională a aparatului dento-maxilar, materiale dentare, estetica dento-facială, semiologia aparatului dento-maxilar.

A fost primul în țară care a pus bazele primului laborator de simulare din cadrul facultății, în care s-au desfășurat cursuri de perfecționare postuniversitară în stomatologia dentară restaurativă.

În anul 2005 a organizat primul Congres internațional de biomateriale „Napoca Biodent”, onorat de personalități din domeniul cercetării experimentale a biomaterialelor și aplicabilității lor clinice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe