Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Măsurarea presiunii intrarenale în timp real

de Florentina Ionescu - feb. 17 2023
Măsurarea presiunii intrarenale în timp real

O companie americană a primit autorizație pentru sistemul său LithoVue Elite despre care spune că este primul ureteroscop care poate monitoriza presiunea intrarenală în timp real.

La începutul lunii februarie, compania Boston Scientific a anunţat că a primit autorizare din partea Administraţiei pentru Alimente și Medicamente din SUA (așa-numita 510(k) clearance) pentru sistemul său LithoVue Elite. Este vorba de un sistem digital, flexibil, ce are la bază un ureteroscop de unică folosinţă de generaţie nouă.

LithoVue Elite

Compania are în plan să lanseze acest sistem în SUA în următoarele săptămâni. Reprezentanţii săi spun că acesta este primul ureteroscop care poate monitoriza presiunea intrarenală în timp real. Sistemul are un senzor de presiune integrat, care le permite medicilor urologi să ia decizii clinice informate, în funcţie de presiunea intrarenală.

Numeroase studii au arătat cât de importantă este înţelegerea presiunii intrarenale în timpul ureteroscopiilor, pentru a diminua potenţialele complicaţii. Însă până acum, medicilor urologi le-a lipsit o modalitate simplă care să măsoare această presiune în timp real.

Dispozitivul de unică folosinţă de la Boston Scientific reprezintă un progres important în domeniul ureteroscoapelor de acest gen. El ar putea contribui la o mai bună înţelegere a impactului pe care îl are presiunea intrarenală mare asupra prognosticului pacientului.

Citiți și: Lentile de contact smart, utile în glaucom

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe