Newsflash
Internaționale Știri

Marea Britanie anunţă primul său caz de gripă tip A(H1N2) la om

de L. Budin - nov. 28 2023
Marea Britanie anunţă primul său caz de gripă tip A(H1N2) la om

Sursa infecției nu este cunoscută, spun reprezentanții Agenției britanice de securitate sanitară (UKHSA).

Autoritățile sanitare din Marea Britanie anunță că au detectat primul caz din țară de infectare, la om, cu tulpina de gripă tip A(H1N2), similară cu un virus care circulă în prezent la porci. Autoritățile adaugă că pacientul a prezentat simptome uşoare şi că s-a vindecat complet.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că acest caz a fost detectat în cadrul monitorizării de rutină a gripei la nivel naţional şi a precizat că sursa infecţiei nu este cunoscută, informează Reuters și Agerpres.

Este prima dată când detectăm acest virus la persoane în Marea Britanie, deşi acesta este foarte asemănător cu virusuri care au fost depistate la porci”, a declarat Meera Chand, director în cadrul UKHSA.

Contactele apropiate ale cazului sunt monitorizate de autorități, se arată în comunicatul în care se precizează că situaţia este urmărită cu atenție sporită în cabinetele şi spitalele din North Yorkshire.

În 2009, pandemia de gripă porcină la om a infectat milioane de persoane. Aceasta a fost cauzată de un virus care conţinea material genetic de la virusuri aflate în circulaţie la porci, păsări şi om.

Din primele informaţii reiese că infecţia detectată recent în Marea Britanie este diferită de celelalte 50 de cazuri umane de infectare cu tulpină similară, identificate în alte zone ale lumii din 2005 încoace.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe