Newsflash
Internaționale Știri

Marea Britanie a aprobat un medicament pentru gestionarea greutății corporale

de L. Budin - nov. 9 2023
Marea Britanie a aprobat un medicament pentru gestionarea greutății corporale

Noul tratament al companiei americane Eli Lilly, aprobat recent de autoritatea britanică de reglementare în domeniul sanitar, ar putea aduce beneficii pentru mii de britanici supraponderali.

Tratamentul ar mai putea ajuta Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) să economisească miliarde de lire sterline, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, citat de Reuters și Agerpres.

Autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Regatul Unit au dat miercuri, 8 noiembrie, undă verde tratamentului pentru gestionarea greutăţii al companiei Eli Lilly, denumit Zepbound. Medicamentul este cunoscut şi sub denumirea Mounjaro sau tirzepatidă, este un concurent puternic pentru Wegovy de la Novo Nordisk. 

Mounjaro are potenţialul de a ajuta mii de persoane care trăiesc cu obezitate şi de a-i sprijini pe cei care suferă de boli asociate greutăţii - dacă este utilizat în asociere cu dieta şi activitatea fizică. Combaterea obezităţii ar putea contribui la reducerea listelor de aşteptare şi ar putea ajuta NHS să economisească miliarde de lire sterline”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Steve Barclay.

Tratamentul este injectabil și se administrează o dată pe săptămână. Molecula folosită era deja aprobată împotriva diabetului, însă uneori era prescrisă în afara recomandărilor oficiale de către anumiţi medici, dată fiind eficacitatea sa.

Într-un studiu clinic amplu, s-a demonstrat că Zepbound oferă o scădere din greutate semnificativă, a declarat Agenția americană a medicamentului (FDA) într-un comunicat. Medicamentul aparține unei noi generații de tratamente, imitând un hormon gastrointestinal (GLP-1) care activează receptorii din creier cu rol în reglarea apetitului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe