Newsflash
Știri

Maratonul Resuscitării, aflat la a doua ediție, are loc într-un mall din București

de Florentina Ionescu - mar. 1 2023
Maratonul Resuscitării, aflat la a doua ediție, are loc într-un mall din București

Sâmbătă, 4 martie, între orele 12:00 și 22:00 va avea loc ediția a doua a Maratonului Resuscitării în București, într-un centru comercial.

Evenimentul este organizat de Fundația pentru S.M.U.R.D., ISU București-Ilfov și va avea loc în ParkLake Shopping Center. Persoanele interesate să participe vor învăța să acorde primul ajutor în caz de stop cardiorespirator, în Săptămâna Protecției Civile 2023. 

maratonul resuscitarii editia a doua 4 martie

Ce este Maratonul Resuscitării?

Maratonul Resuscitării este o inițiativă lansată la nivelul SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD prin care se dorește educarea populației cu privire la importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

De ce este vital să participați?

Patru din cinci stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă.

Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece, se arată pe pagina oficială de Facebook dedicată evenimentului.

„Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră.”

Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență sunt vitale pentru supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

„Oferind doar 30 de minute din timpul tău, sâmbătă, 4 martie, în ParkLake Shopping Center, vei afla cum, cu mâinile goale, poți face diferența dintre viață și moarte!”, spun inițiatorii acestui eveniment.

Cum se desfășoară Maratonul Resuscitării?

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, veți exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice, cum recunoașteți și cum trebuie să acționați în cazul unui stop cardiorespirator.

Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte doi instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți. Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe