Newsflash
Știri

3.000 de persoane au participat la „Maratonul resuscitării” din Bistrița

de L. Budin - iun. 12 2023
3.000 de persoane au participat la „Maratonul resuscitării” din Bistrița

Circa 100 de instructori din cadrul a 14 unităţi UPU-SMURD din ţară i-au învățat pe bistrițeni să acorde primul ajutor.

Circa 3.000 de persoane au trecut pragul atelierelor de pregătire din cadrul „Maratonului resuscitării” organizat pe toată durata zilei de duminică, 11 iunie. Maratonul a avut loc la Bistriţa, la sala polivalentă din cartierul Unirea, cu sprijinul instructorilor veniţi de la mai multe unităţi UPU-SMURD din ţară.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a anunţat pe pagina sa de Facebook că ar fi vorba de un record de prezenţă, municipiul fiind a cincea localitate din ţară în care se organizează acest tip de eveniment, informează Agerpres.

Persoanele participante au aflat cum să acţioneze într-o situaţie de urgenţă, cum pot imobiliza un picior sau o mână traumatizate, au exersat pe manechine tehnici de intervenţie în cazul unui stop cardiorespirator sau înec şi le-au fost prezentate manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii de victime - adult, copil şi sugar.

„Maratonul resuscitării” a fost organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, UPU-SMURD Bistriţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud şi Fundaţia pentru SMURD. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook ISU Bistrița-Năsăud

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe