Mai multe lucrări în lemn vor fi expuse la SCJU Timișoara, în clădirea principală a spitalului.
La intrarea în Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, în clădirea principală, se vor afla timp de două luni, în regim de expoziție, mai multe lucrări în lemn ale unuia dintre angajații spitalului.
Este a treia inițiativă a celui care semnează obiectele expuse și expoziția oferă privitorilor răgaz pentru reflecție la simplitate, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.
Ciprian Surulescu este membru al Asociației artiștilor „Romul Ladea” din Timișoara și are în portofoliu mai multe participări la expoziții de grup. Acum 21 de ani s-a angajat tâmplar la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara și de 5 ani își monetizează timpul liber lucrând lemnul acasă și în tabere de sculptură.
A terminat cursurile pentru sculptură în lemn, piatră și gips la Școala de arte Timișoara și acum s-a îndreptat spre meșteșug.
„Vreau să învăț mai multe despre cioplitul lemnului și despre olărit, apoi despre turnarea în piatră și în bronz. Toate aceste elemente naturale au un punct comun: pământul, iar lutul, lemnul și piatra se lasă îmblânzite când le lucrezi cu sufletul tău”, spune sculptorul Ciprian Surulescu.
Are lucrări de 20 de centimetri și are lucrări de 2 metri din lemn și rădăcini de nuc, stejar, tei, plop, cais, salcâm, tuia ș.a.
„Cu intenția de a-l reda cotidianului, în valențele sale estetice, meșterul decopertează lemnul și reface calea spre esențe. Îl expune și comunică în mod figurativ cu un timp ascuns în fibra acestuia. Munca sa devine o nuanță a adevărului din viața reală exprimată prin forme simple, banale chiar. Merge spre devenirea lemnului instinctiv, fără timpi intermediari și spune despre sine că este doar un începător”, se arată în comunicat.
Ciprian Surulescu va așeza propriile lucrări în holul spitalului astăzi, 5 decembrie, iar în 16 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00-13:00 și-a anunțat vernisajul expoziției. Curator este Reghine Tîrnoveanu, artist plastic.
Lucrările rămân permanent în spațiul amenajat, până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe