Newsflash
Știri

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

de Dorina Novac - dec. 4 2020
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, pentru persoanele care sosesc în România din aceste state sau zone se recomandă intrarea în izolare/carantină timp de 14 zile.

lista tari covid
Sursă imagine: Pixabay

Potrivit Hotărârii 56 din 4 decembrie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), lista actualizată ţărilor şi zonelor cu risc epidemiologic ridicat este următoarea:

Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo, Danemarca.

„Art.1 Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinării asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă”, conform documentului.

De asemenea, începând de vineri, persoanele care au avut COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină.

„Sunt exceptate de la măsura instituită potrivit prevederilor art. 2, persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară”, se arată în hotărârea CNSU.

zona galbena 4 decembrie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe