Newsflash
Internaționale

La fiecare 4 minute se nasc 1.000 de bebeluși. În ce țări vin pe lume

de Florentina Ionescu - nov. 21 2022
La fiecare 4 minute se nasc 1.000 de bebeluși. În ce țări vin pe lume

În cazul în care sunteți curioși să aflați unde se vor naște următorii 1000 de bebeluși de pe planetă, statisticienii vin cu un răspuns complex.

La fiecare patru minute se estimează că 1.000 de nașteri au loc pe Pământ. Dar unde se nasc, mai exact, acești bebeluși din punct de vedere al statisticii?

Datele obținute de la CIA's World Factbook, reproduse de Visual Capitalist, oferă o imagine a demograficii globale, arătând numărul de bebeluși născuți pe fiecare continent, la 1.000 de nașteri la nivel mondial (pe baza populațiilor estimate pentru anul 2022 și a ratei nașterilor pentru acest an), scriu cei de la Statista.com.

Pentru patru regiuni majore ce apar pe harta celor de la Statista.com sunt prezentate primele cinci țări în termeni ce țin de rata natalității. 

Copiii pot fi consultați la Spitalul Militar Timișoara pe baza biletului de trimitere 

Având o populație de aproape 1,4 milarde de oameni și cu o rată a natalității relativ mare (mai mult de 2 copii la fiecare femeie), nu este deloc surprinzător că India ocupă primul loc. Pentru fiecare 1.000 de bebeluși care vin pe lume, aproape 172 sunt născuți în India. 

bebelusi nascuti in lume statistici
Fotografie de la Victoria Akvarel : https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/dragu-adorabil-dragala-nevinova-ie-1648374/

 

China se află pe locul doi, cu 103 nașteri la cei 1.000 de bebeluși care vin pe lume. Acesta este dublul numărușui de nașteri care au loc în toată Europa (incluzând aici și Rusia), unde se nasc 52 de bebeluși la cei 1.000 care vin pe lume la fiecare 4 minute. 

Epidemia de virus sincițial respirator: copiii cu risc înalt de infecție severă pot beneficia de tratament gratuit

După Asia, care este răspunzătoare de ceva mai mult de jumătate dintre toate nașterile la nivel mondial, Africa este continentul care însumează cei mai mulți nou-născuți de pe glob. Țările cu cel mai mare număr de nașteri de pe acest continent sunt Nigeria (57 de bebeluși la 1.000 de nașteri din lume), Republica Democrată Congo (32 de bebeluși la 1.000 de nașteri) și Etiopia (25 de bebeluși la 1.000 de nașteri). 

1000 de bebelusi nascuti la fiecare 4 minute
Foto: https://www.statista.com/chart/28740/where-the-next-thousand-babies-will-be-born/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe