Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel

de Dorina Novac - oct. 6 2021
Johnson&Johnson cere autorizarea dozei de rapel

Johnson&Johnson a anunţat că a transmis către FDA datele medicale în baza cărora doreşte să obţină autorizarea administrări unui rapel din vaccinul său anti-COVID la adulți, actualmente monodoză.

Datele transmise includ rezultatele unui studiu clinic potrivit căruia cea de-a doua doză a vaccinului Johnson&Johnson, administrată la circa două luni (56 de zile) după prima inoculare, arată o eficienţă de 94% împotriva cazurilor simptomatice (moderate şi grave) în Statele Unite şi de 100% împotriva cazurilor grave la 14 zile după administrarea celei de-a doua injecţii, a precizat compania farmaceutică americană într-un comunicat.

Johnson&Johnson

A doua doză, administrată la şase luni după prima doză, multiplică totodată de nouă ori nivelul anticorpilor detectaţi, potrivit unui alt studiu realizat de Johnson&Johnson, şi de 12 ori atunci când este administrată la patru săptămâni după rapel, scrie Agerpres.

Reprezentanții companiei au precizat că vaccinul Johnson&Johnson, care poate fi administrat într-o singură doză sau în două doze, este în general bine tolerat de către pacienţi.

Potrivit sursei citate, la rândul său, FDA a precizat că un comitet de experţi se va reuni în zilele de 14 şi 15 octombrie pentru a analiza cererile de autorizare a dozelor suplimentare pentru vaccinurile anti-COVID dezvoltate de companiile Johnson&Johnson şi Moderna.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe