Newsflash
Internaționale JOCURILE OLIMPICE PARIS 2024

JO de la Paris: Elveția implementează un soft nou pentru monitorizarea sănătății atleților

de Florentina Ionescu - iul. 10 2024
JO de la Paris: Elveția implementează un soft nou pentru monitorizarea sănătății atleților

Comitetul Olimpic Elvețian (Swiss Olympic Committee) vine cu o nouă inovație în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Paris.

Swiss Olympic Committee a anunțat că lansează la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris din vara acestui an un nou instrument pentru monitorizarea sportivilor selectați, numit „Athlete Health File” (dosarul cu informații despre starea de sănătate a atleților), scrie www.francsjeux.com

Gata să fie folosit în condiții reale în timpul unui eveniment major, precum JO de la Paris, după o perioadă lungă de testare și de experimentare, acest dosar medical este bazat pe un software care centralizează și standardizează datele despre starea de sănătate și datele despre istoricul medical al atleților. 

Echipa medicală care face parte din Comitetul Olimpic Elvețian poate, prin urmare, să aibă acces mai rapid la toate informațiile despre starea de sănătate a fiecărui membru al delegației din Elveția, arată sursa menționată. Pe lângă calitatea monitorizării și, prin urmare, monitorizarea performanței atleților elvețieni, acest software face și alte lucruri posibile: îmbunătățește funcționalitatea procesului medical. 

Dacă această etapă-pilot a operațiunii se va dovedi că va fi una de succes la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, sistemul va fi apoi extins și generalizat pentru a acoperi performanța în toate sporturile din Elveția. 


Notă autor:

Fotografie de la Samer Daboul: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/2080544/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe