Newsflash
Știri

Ioana Mihăilă, despre noul contract-cadru care intră în vigoare de la 1 iulie

de Dorina Novac - iun. 29 2021
Ioana Mihăilă, despre noul contract-cadru care intră în vigoare de la 1 iulie

Noul contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale urmăreşte să susţină inversarea piramidei serviciilor, prin creşterea ponderii celor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie, a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat, într-o conferință de presă, că noile prevederi vor intra în vigoare de la 1 iulie în baza contractului-cadru pentru anii 2021-2022.

Ioana-Mihăilă

Aceasta a mai subliniat că pacienţii vor beneficia de noile reglementări în baza unor acte adiţionale pentru luna iulie încheiate de casele de asigurări de sănătate cu furnizorii.

„Scopul măsurilor este de asigura un acces mai bun la serviciile medicale de prevenţie, precum şi la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul şi monitorizarea afecţiunilor cronice. Noul contract cadru urmăreşte să susţină inversarea piramidei serviciilor de asistenţă medicală, prin creşterea ponderii serviciilor din asistenţa medicală primară şi ambulatorie şi reducerea internărilor nejustificate pentru pacienţi care pot fi trataţi în ambulatoriu şi la medicii de familie”, a declarat Ioana Mihăilă.  

Printre reglementări, ministrul Sănătății a amintit pachetul de servicii preventive pentru persoanele asimptomatice cu vârsta de peste 40 de ani:

„Pachet în cadrul căruia se pot acorda până la trei consultaţii la nivelul cabinetului medicului de familie şi de asemenea se poate acorda un bilet de trimitere pentru analize, analize care se efectuează peste valoarea de plafon”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe