Newsflash
ACTUALITATE Știri

Investiţie de 26 de milioane de euro pentru detectarea substanţelor psihoactive

de Magdalena Tănăsescu - feb. 23 2024
Investiţie de 26 de milioane de euro pentru detectarea substanţelor psihoactive

Printr-un proiect finanţat de Banca Mondială, suma de 26 de milioane de euro va fi investită în echipamente de ultimă generaţie pentru detectarea substanţelor psihoactive.

Potrivit unui comunicat, Ministerul Sănătăţii a acţionat în regim de urgenţă pentru a rezolva criza analizelor toxicologice la Institutele Naţionale de Medicină Legală. 

 

„Aproape 650 de echipamente vor ajunge la institute şi servicii de medicină legală din întreaga ţară”, transmite instituția, citată de Agerpres.

 

La nivelul țării, există șase institute de medicină legală. Este vorba de INML Mina Minovici București, IML Iași, IML Cluj-Napoca, IML Timișoara, IML Craiova și IML Târgu Mureș. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe