Newsflash
ACTUALITATE Știri

Intotero: Centrele pentru tinerii dependenți trebuie amenajate mai rapid

de Magdalena Tănăsescu - apr. 16 2024
Intotero: Centrele pentru tinerii dependenți trebuie amenajate mai rapid

Termenul de cinci ani avansat de autorităţi pentru amenajarea centrelor de stat dedicate tratării tinerilor dependenţi este prea îndepărtat, consideră ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero.

Aceasta a precizat că la ora actuală există câteva ONG-uri care desfăşoară această activitate, însă contra cost, multe familii neavând posibilități financiare.

 

„Sper ca această problemă să se rezolve în cel mai scurt timp. Ştiu că la nivelul Agenţiei Naţionale Antidrog se lucrează, alături de Centrul Naţional de Sănătate Mintală, pentru realizarea acestor centre şi se încearcă să se obţină finanţare europeană. Mi-aş dori să fie cât mai rapid, nu doar - aşa cum au spus unii - în următorii cinci ani, pentru că peste cinci ani este mult prea târziu”, a subliniat ministrul.

 

„Ceea ce putem noi face, de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, este să desfăşurăm această prevenţie. Ne-am exprimat intenţia că dacă putem fi folos, noi ajutăm şi aşteptăm un ecou la această propunere în grupul de lucru din CSAT”, a mai spus Natalia Intotero, citată de Agerpres.

 

Potrivit oficialului, în ţară există mai multe clădiri amenajate în acest scop acum circa 20 de ani, unde nu s-a desfăşurat până în prezent niciun fel de activitate.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe