Newsflash
Internaționale

Dr. Anthony Fauci: SUA ar putea să revină la normal până în 2022 dacă populația se vaccinează

de Florentina Ionescu - aug. 25 2021
Dr. Anthony Fauci: SUA ar putea să revină la normal până în 2022 dacă populația se vaccinează

Anthony Fauci, medic și imunolog american cunoscut pentru că este directorul Institutului Național de Alergologie și Boli Infecțioase (NIAID) din SUA, a declarat că Statele Unite ar putea să revină la normal până în primăvara anului viitor dacă vor fi vaccinate tot mai multe persoane.

„Depinde de noi”, a declarat dr. Anthony Fauci, pe măsură ce varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 crește numărul de cazuri, iar majoritatea spitalizărilor și deceselor sunt înregistrate în cazul personelor nevaccinate. 

fauci

Statele Unite ar putea avea pandemia de COVID-19 sub control și ar putea să revină la „normalitate” până la primăvară, a declarat dr. Anthony Fauci, dacă „majoritatea copleșitoare” a populației americane este vaccinată împotriva COVID-19, scrie www.theguardian.com.

Fauci, care este și expert (Chief Medical Advisor) pe lângă Casa Albă a vorbit luni la CNN, după ce FDA a acordat aprobarea completă vaccinului Pfizer.

Peste 400.000 de persoane au fost vaccinate în SUA în fiecare zi în august, iar 171,1 milioane sunt acum complet protejate.

„Sperăm să ajungem acolo (la rezultatele dorite – n.red.) până la primăvară, a declarat Fauci, adăugând „Dar nu există nicio garanție, deoarece depinde de noi”.


Notă autor:

Sursa foto: commons.wikimedia.org

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe