Newsflash
Internaționale

Final de carieră: Cine e dr. Fauci, medicul care a sfătuit 7 președinți americani

de Florentina Ionescu - aug. 23 2022
Final de carieră: Cine e dr. Fauci, medicul care a sfătuit 7 președinți americani

Consilierul medical şef de la Casa Albă, dr. Anthony Fauci, se va retrage în decembrie din această funcție, după mai bine de 50 de ani de carieră în serviciul public.

Doctorul Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, a sfătuit șapte președinți americani, începând cu Ronald Reagan, scrie www.cnbc.com. El a început să lucreze în NIH (National Institutes of Health) în 1968, la vârsta de 27 de ani, în cele din urmă deținând funcția de director al National Institute of Allergy and Infectious Diseases în 1984. 

fauci

În 2008, fostul președinte american George W. Bush i-a oferit doctorului Fauci medalia „Presidential Medal of Freedom”.

Anunțul a fost făcut luni

Expert în boli infecțioase la nivelul întregii Americi, dr. Anthony Fauci are în plan să se retragă din funcțiile sale de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) și de la Casa Albă la sfârșitul acestui an, după cum a anunțat luni. 

Dr. Anthony Fauci: SUA ar putea să revină la normal până în 2022 dacă populația se vaccinează 

Anthony Fauci a devenit din ce în ce mai vizibil în timpul pandemiei de COVID-19, în lupta sa contra dezinformării – uneori de la cele mai înalte niveluri ale guvernului. Sursa citată amintește că expertul în vârstă de 81 de ani a sfătuit de-a lungul carierei sale șapte președinți din America, începând cu Ronald Reagan în timpul epidemiei de HIV/SIDA, urmând pericolul dat de virusul West Nile, atacurile cu antrax din 2001, pandemia de gripă, diverse amenințări cu gripă aviară, amenințările date de Ebola, Zika și, mai recent, COVID-19 și variola maimuței.

Doctorul Fauci, care conduce și NIAID Laboratory of Immunoregulation, a spus că nu intenționează să se retragă de tot.

„După mai bine de 50 de ani de serviciu în slujba guvernului, planific să îmi urmez următoarea fază a carierei mele cât timp încă am atât de multă energie și pasiune pentru domeniul meu. Vreau să folosesc ceea ce am învățat ca director al NIAID pentru a continua să ajut știința și sănătatea publică și să inspir și să sfătuiesc următoarea generație de lideri științifici pe măsură ce aceștia ajută omenirea să se pregătească pentru a face față viitoarelor amenințări date de bolile infecțioase”, a declarat Fauci.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe