Newsflash
Internaționale

Boala de care suferă Jada Pinkett Smith, în centrul unei glume la Premiile Oscar

de Florentina Ionescu - mar. 29 2022
Boala de care suferă Jada Pinkett Smith, în centrul unei glume la Premiile Oscar

Căderea părului actriței Jada Pinkett Smith, soția lui Will Smith, a fost în centrul unei glume făcute în cadrul festivității de decernare a premiilor Oscar, duminică seară.

O boală care cauzează căderea părului se află acum în centrul celui mai discutat moment de la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, de duminică. Actrița Jada Pinkett Smith a dezvăluit în urmă cu patru ani că suferă de alopecie și că acesta este motivul pentru care se rade în cap sau pentru care a fost nevoită să poarte turban în public, scrie The Associated Press

Jada Pinkett Smith
Sursa foto: https://www.facebook.com/jada

Sursa citată scrie că este încă neclar dacă actorul de comedie Chris Rock (cel care a făcut acea glumă) știa despre boala actriței atunci când a glumit despre faptul că aceasta și-a pierdut părul. Gluma a fost făcută în timpul ceremoniei premiilor Oscar de duminica aceasta.

Boala de care suferă actrița Jada Pinkett Smith se numește alopecia areata, care apare atunci când sistemul imunitar atacă foliculii firului de păr, adeseori de pe scalp sau de pe față, însă uneori sunt afectați și foliculii de pe ale zone ale corpului. Uneori, părul cade în anumite zone și rezultă doar o chelire parțială, arată sursa citată. Uneori, părul începe să crească la loc, însă episoade repetate de cădere a firelor de păr pot să aibă loc la persoanele cu alopecie areata.

Potrivit National Institutes of Health, alopecia afectează persoanele indiferent de rasă și de grupul etnic, afectând deopotrivă femeile și bărbații. Nu există un leac pentru acesta, însă uneori medicii recomandă tratarea alopeciei cu steroizi, medicamente care suprimă activitatea sistemului imunitar, ori cu medicamente care stimulează creșterea firelor de păr.

Alopecia tinde să fie o boală ce apare la membrii din aceeași familie. Căderea totală a părului poate să afecteze și întregul corp, însă această situație este rară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe