Newsflash
Internaționale

Astăzi vor fi anunțați câștigătorii premiului Nobel pentru medicină

de Florentina Ionescu - oct. 3 2022
Astăzi vor fi anunțați câștigătorii premiului Nobel pentru medicină

Panelul de experți din sfera premiului Nobel va anunța astăzi câștigătorii la categoria medicină și fiziologie.

Câștigătorii sau câștigătoarele premiului Nobel în fiziologie sau medicină vor fi anunțați luni, 3 octombrie, la Institutul Karolinska din Stockholm, Suedia, scrie The Associated Press

Nobel pentru Pace
Foto: arhivă

 

Printre cercetătorii care ar putea fi onorați anul acesta se numără cei care au contribuit la dezvoltarea tehnologiei ARN mesager (ARNm) care a fost utilizată în vaccinurile împotriva COVID-19, vaccinuri care au salvat milioane de vieți în întreaga lume, arată sursa menționată.

Premiul Nobel pentru medicină dă startul săptămânii în care se vor face și alte anunțuri cu privire la decernarea acestor premii. Anunțurile vor continua marți, cu detalii despre premiul Nobel pentru fizică, cel pentru chimie va fi anunțat miercuri, iar premiul Nobel pentru literatură va fi anunțat joi. 

Premiile Nobel: 5 lucruri pe care trebuie să le știți 

Premiul Nobel pentru pace în anul 2022 va fi anunțat vineri, iar premiul pentru economie va fi dezvăluit în 10 octombrie.

Potrivit sursei menționate, premiile vin la pachet cu o recompensă de aproape 900.000 de dolari și suma aceasta va fi înmânată în 10 decembrie. Banii provin dintr-o moștenire lăsată de creatorul acestui prestigios premiu, inventatorul suedez Alfred Nobel, care a decedat în 1896.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe